Ne feledkezzünk meg Susan Tedeschiről sem!

| | 2009.07.16. 13:28

BB előtt is jó hangulatú koncertre számíthatunk. A szintén amerikai Susan Tedeschi szórakoztat majd minket, aki már gyerekkora óta a zenének él. Három Grammy-díjra is jelölték, ami nagyban köszönhető annak, hogy BB-hez hasonlóan nem állt meg egyetlen zenei stílusnál. Énekesként, gitárosként és dalszerzőként gyúrja egybe a bluest, a rockot, az r&b-t, a folkot és a gospelt egy teljesen egyedi stílussá.  

Ne késsetek el Tedeschiről sem!

 

BB-re fel!

| | 2009.07.16. 13:20

Ma újra felcsendül együtt Lucille és Riley! Mi ugyanott melegítünk a bulira, ahol a házibulit tartottuk. Aki tudja, ott volt, érkezzen öt körül, aki nem, de jönne, írjon Zsófinak: zsofitatai@gmail.com

Eric Clapton sajnos nem lesz ott este, pedig közösen ilyenre is képesek:

Dürer Blues Fest

| Címkék: zene koncert blues wilson bbkking | 2009.07.15. 21:21

Reméljükl senki sem felejtette el, hogy pénteken folytatjuk a mókázást! A Dürerben Big Daddy Wilsonnal és barátaival bulizhatunk a csütrötöki BB után! Juhéj!


Ajánló:

Az amerikai Big Daddy Wilson jól ismert név Magyarországon, idestova 4-5 éve visszatérő vendége a legjobb fesztiváloknak és kluboknak. Az eddigiektől eltérően ezúttal egy igazi All Stars csapat részeként teszi tiszteletét hazánkban.

A lassan nálunk is legendás státuszt kivívott Ripoff Raskolnikovval évek óta kölcsönösen tisztelik egymás munkáját, de eddig még nem adódott lehetőség néhány spontán jam session-t leszámítva a közös muzsikálásra. Mind hangzásában, mind a repertoárt tekintve egy teljesen megújult programot mutatnak be ezúttal, amiben nagy hangsúlyt kapnak a saját szerzemények.

A résztvevők szerint eddigi karrierjük legjobb produkciója állt össze. A lelkesedés érthető, hiszen egy olyan párosítás, ahol a világ egyik legjobb hangú fekete blues énekese egyesíti erőit Közép-Európa egyik legjobb dalszerző-énekes-gitárosával megspékelve hazánk első számú blues zongoristájával csak nyerő lehet.

 

Blues-buli Budán

| | 2009.07.15. 12:54

Nos, a szervezkedésből égülis tegnap egy jó kis húszfős házibulit hoztunk össze. Reméljük, együtt marad ez akis társaság, hiszen nagyon jó fej embereket ismerhettünk meg! Külön köszönet Zsuzsiéknak a sütiért! :)

A gyapotföldről a bluestrónra

| Címkék: zene koncert blues bbking | 2009.07.13. 11:14

A gyapotföldekről

Riley B. King 1925 szeptember 16-án született egy gyapotültetvényen Mississippi államban. A rocktörténet írók szerint kilencévesen fogott először gitárt a kezébe és nem is nagyon engedte el, maximum csak azokra az időszakokra, amikor elment a helyi kórusba énekelni. Húsz éves korára kicsi lett neki a városka, így a lokális zenei központba, Memphisbe ment, ahol kezdő lelkesedésében utcazenészként próbált megélni, de szerencséjére WDIA rádióállomás ajánlott neki egy dj-állást.

Ingyenes B.B. King bemelegítő buli! Szóljon, aki jönne!

| Címkék: zene koncert buli blues bbking | 2009.07.11. 17:15

zsoffi kezdeményerzésére itt is meghirdetjük a BB King koncert előtti bemelegítő bulit. Az online forradalomnak hála kb. fél órával zsoffi kommentje után (alant láthatjátok a beszélgetést) már gtalkon, majd telefonon beszéltünk, így ide is kirakom a felhívást.

Blues bulit és B.B. King bemelegítést tartunk a héten (valószínűleg szerdán este, valószínűleg a Budapest Jazz Klubban). Aki tud, hozzon zenéket, de mi is viszünk egy csomót! Eddig hatan vagyunk, négy lány,

Talán utoljára láthatjuk a legendát

| | 2009.07.10. 11:41

Valószínűleg utoljára turnézik Európában B.B. King, a nyolcvanhárom éves blues-uralkodó. A One More Time Tour keretien belül július 16-án a magyarországi közönség is élvezheti korszakalkotó gitárjátékát és generációkat felnevelő hangját.

Nemcsak a megszállott blues rajongók táborában számít szinte félistennek a gyapot ültetvényről trónra kerülő B.B. King, hiszen a múlt század negyvenes éveitől kezdve keveri mesterien a dzsesszt, a szvinget és a mindenkori popzenét is. Ennek köszönhetően jókora érdeklődéssel várják szerte a világon, még így, nyolcvanon túl is. A július 16-i koncerten több mint hatvan év terméséből hallhatunk bemutatót a Papp László Budapest Sportarénában. Az öreg előtt a bluest, a rockot, az r’n’b-t, a folkot és a gospelt egyedien ötvöző, háromszoros Grammy-jelölt énekesnő, Susan Tedeschi melegíti be a magyar közönséget.

B.B. King Tátrai Tibort dícséri - VIDEÓ!

| Címkék: zene koncert blues bb king tibor tátrai | 2009.07.10. 08:34

"You must be very proud of him" - mondta a közönségnek B.B. King Tátrai Tiborról az 1997-es közös fellépésükön. Aki ott volt, valószínűleg csak erős sokk hatására felejthette el a koncertet. Nekem is volt egy amatőr felvételem arról a buliról, de a feleségem sajnos rávette a nővére esküvőjét...

Azért a Youtube is megteszi:

Jön B.B. King, a blueskirály

| Címkék: zene koncert király blues bbking | 2009.07.09. 21:21

Gondolom sokak előtt nem titok, hogy B.B. King a jelenleg élő egyik legnagyobb zenei fenomén, akik korszakot teremtett játékával. 83 éves, a blues-on keresztül a dzsessz és a szving világát is felbolygatta, és rockgitároson generációi nevelkedtek technikáján.